SOGo

Mi az a SOGo?SOGo

A SOGo egy dinamikusan fejlődő ingyenes csoportmunka alkalmazás.
Fejlesztése és hibáinak javítása gyors ütemben zajlik, mivel sok fejlesztő és nagy közösség áll mögötte. Széles körűen használható akár modulonként, ideális válsztás kis és közepes vállalkozások számára.

Mi az a csoportmunka alkalmazás?

A csoportmunka alkalmazás az angol groupware szóbol ered. Olyan funkciókat jelent, ami több ember közös munkáját próbálja megkönnyíteni. Például:

  • Email kliens - segítségével webes felületről bárhonnan lehet levelet küldeni
  • Címjegyzék - szintén a webes felszínnek köszönhetően az összes partner, családtag ismerős neve címe emailcíme, telefonszáma, stb. bármikor elérhető.
  • Naptár - egy elektronikusan vezetett naptárban mindig rend uralkodik, nincsenek átfirkált, átjavított időpontok és bármikor elérhető
Van még ilyen programból más is, mért érdekes a SOGo?

Úgy tervezték és úgy alakítják, hogy szabványos megoldásokon keresztül képes legyen más programokkal is együttműködni. Használata nem korlátozódik a webes felületére.
A webes felületen kívül használható a jól ismert Thunderbirt levelező klienssel, Openchange programmal való összekapcsolást követően a Microsoft Exchange kiszolgáló valós, ingyenes helyettesítője lehet.
A Funambol programmal való integrációjának köszönhetően mobil eszközökkel is összekapcsolható. Működését az alábbi ábra szemlélteti:

SOGo csoportmunka
Mennyibe kerül?

A SOGo nyílt forráskódú alkalmazás, így nem kell a használatáért fizetni. Nincs sem felhasználószám korlátozás, sem tárhely korlátozás.

Mi kell a működéséhez?

Használható önállóan, csak a fent említett funkciók egyikének kihasználására is, de szintén ingyenes Linux alapú szerverrel a teljes céges levelezés kiváltására is alkalmas.
Használatához nincs szükség saját szerverre, bérelhet is egyet. Lépjen kapcsolatba velem és tervezzük meg együtt, hogy tudná legjobban kihasználni ennek a remek alkalmazásnak a lehetőségeit.

Például mire használható?
  • Szabadságolás, betegség nyílvántartására. Szintén a fent említett kiegészítővel a szabadságolás előre tervezhető és bármely időszakra összegezhető.
  • Ingyenes alkalmazásokkal körülményes megoldani a közös naptár vagy címtár szolgáltatást. Nem kell tovább keresni, a SOGo képes erre.
  • Akár használható egyszerű Webmail felületként.
  • A megfelelő kiegészítőkkel az egyszerű Thunderbird levelező kliens közös naptár és címtár kezelésére alkalmas programmá bővíthető
  • A Microsoft Office programhoz kapcsolva szinte minden Exchange funkció használható, mindez a Microsoft megoldás árának töredékéért.
  • Némi kiegészítéssel használható a dolgozók munkájának kiosztására is. Ezt a kiegészítést én készítettem hozzá. A megfelelő jogosultságú ember a csapatában dolgozóknak munkákat oszthat ki és hónap végén szintén a kiegészítés segítségével összesítheti a dolgozók munkáját.

Ha szertné kipróbálni, jelentkezzen és egy próba szerver minden funkcióját kipróbálhatja!