Ubuntu panel fagyás

Kicsi több, mint fél éve használtam nagy megelégedéssel az Ubuntu 9.10-es verzióját. A napokban az az öletem támadt, hogy frissíteni kellene 10.04-re (bár ne tettem volna).

A frissítés rendben lezajlott, letöltött egy csomó új csomagot, majd kicserélte őket. Nem volt semmi probléma.

A végén kért egy újraindítást - gondoltam, ha így szeretné hát legyen. Újraindulás után elég furcsa dolgokat tapasztaltam. Mivel wifit és VPNt használok, így a Network Manager alkalmaás mindig ott pihen a tálcámon. Azonban most nem volt ott...

Egyáltalán nem örültem neki. Egy kis keresgélés után megtaláltam a megoldást a problémára, a network-manager alkalmazást úja kell indítani:
 
/etc/init.d/network-manager restart

Habár automatikus indulásra volt állítva, mégsem indult el néha. Az ikon nem látszódott a tálcán, de az alkalmazás elindult, mert jelezte a buborékban, hogy bejelentkezés után kapcsolódott az APa.

A következő probléma az volt, hogy a gnome panel egész egyszerűen lefagyott.

Az óra a bekapcsolás idejét mutatta, a network manager a bejelentkezés közbeni animáció során akadt el (valószínüleg ez váltotta ki a efagyást) És a levelezés, sype, stb. ikonok sem jelentek meg.

Ismét google keresglés. A megoldást a követező parancs futtatása hozta:

pkill gnome-panel

A pkill parancs a kapott szövege illeszkedő folyamatokat állítja le. (A Gnome meg újraindítja jelen esetben a panelt.)

Úgy tűnik, ezzel a megoldással lehet együtt élni, bár remélem a ma megjelent 10.10-es verziónál már nem lesz ilyesmi probléma...


Új hozzászólás: