AWS European Sovereign Cloud

Az Amazon Web Services (AWS) legújabb bejelentése, az AWS European Sovereign Cloud, stratégiai váltást jelent Európa felhőalapú szolgáltatásainak terén. Az új, független felhőinfrastruktúra célja kifejezetten a közszektornak és a szigorúan szabályozott iparágaknak nyújtott lehetőségek bővítése, kielégítve az Európai Unió szigorodó adatrezidencia és ellenállósági követelményeit.

Az AWS European Sovereign Cloud egy olyan rendszer, amely a meglévő AWS régióktól fizikailag és logikailag elkülönített, mégis megőrzi ugyanazokat a biztonsági, elérhetőségi és teljesítményjellemzőket. A felhő megteremti a lehetőséget az ügyfelek számára, hogy teljes mértékben eleget tegyenek az adatrezidencia, az operációs autonómia és az ellenállóság iránti igényeiknek.

Az ügyfeleknek az AWS European Sovereign Cloud mellett döntve teljes ellenőrzést és biztosítékot nyújt az adatok felett, azokat az EU-ban tartva. Az operációk és a támogatás irányítását csak az EU-ban található AWS alkalmazottak végzik, akik kizárólag az EU-ban dolgoznak.

Az új felhőmegoldás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a létrehozott összes metaadatot az EU-ban tárolják, beleértve az AWS futtatásához használt szerepeket, engedélyeket, erőforráscímkéket és konfigurációkat is. Emellett saját számlázási és felhasználási mérési rendszert is kínál, különös tekintettel a megerősített adatrezidencia igényekkel rendelkező ügyfelekre.

Az AWS European Sovereign Cloud nemcsak a szuverén tervezésben kiemelkedik, hanem több mint egy évtizedes AWS tapasztalaton alapul, ahol már több független felhőt üzemeltettek a legkritikusabb és legkorlátozottabb munkaterheléseknél.

Az ügyfelek, akik szigorú elkülönítést és országon belüli adatrezidencia (az adataik nem hagyhatják el az országot vagy az EU-t) igényekkel rendelkeznek, a már meglévő AWS Outposts vagy AWS Dedicated Local Zones lehetőségeit is kihasználhatják az AWS European Sovereign Cloud infrastruktúrájának telepítéséhez.

Az AWS European Sovereign Cloud ügyfelei ugyanazt az alacsony késleltetést és magas rendelkezésre állást élvezhetik, mint az AWS régiókban, valamint hozzáférést kapnak a világ legátfogóbb és legelfogadottabb felhőszolgáltatásához. A felhő több elérhetőségi zónát kínál, amelyek el vannak helyezve egymástól független és elkülönült földrajzi helyeken, minimalizálva a kockázatot egyetlen esemény hatására. Minden elérhetőségi zóna rendelkezik független áramellátással, hűtéssel és fizikai biztonsággal, és redundáns, ultra-alacsony késleltetésű hálózatokon keresztül vannak összekapcsolva.

Az AWS az egyik legnagyobb és legteljesebb felhőinfrastruktúrát kínálja világszerte, jelenleg 32 földrajzi régióban 102 elérhetőségi zónával, és tervezi, hogy további 15 elérhetőségi zónát és öt további AWS régiót indít el. Az AWS infrastruktúrája jelenleg nyolc AWS régiót foglal magában Európában, valamint több mint 120 tartalomszolgáltatási hálózati pontot több mint 25 városban 19 európai uniós tagállamban.

A vállalat hangsúlyozza az elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, és tervei szerint 2040-re eléri nettó szén-dioxid-semlegességét, ezzel elősegítve a klímaváltozás elleni küzdelmet. Az AWS továbbá arra törekszik, hogy 2030-ra pozitív hatást gyakoroljon a vízfogyasztásra, több vizet visszaadva, mint amennyit felhasznál. Ez a fenntarthatósági irányvonal tükrözi az AWS European Sovereign Cloud részét képező, összehangolt erőfeszítéseket a környezettudatos üzleti gyakorlatok kialakítására.

A legújabb AWS felhőmegoldás bejelentése az AWS stratégiai célkitűzéseinek részét képezi, teret adva a szigorúan szabályozott iparágaknak és a közszektor számára, hogy az AWS által nyújtott előnyöket kihasználhassák, miközben teljesítik a legmagasabb adatvédelmi és szuverenitási elvárásokat. Az AWS European Sovereign Cloud így egy jelentős lépés az innováció előmozdítása és az európai digitális gazdaság fejlesztése felé, miközben megőrzi az AWS globális piaci vezető szerepét a felhőszolgáltatás terén.


Kulcsszavak: AWS, konzultáció, ESC

Új hozzászólás: