Mire jó a keresőoptimalizálás?

Erre a kérdésre sokan, sokféle választ adtak már, íme egy újabb: A keresőoptimalizálás célja a webes keresők, így a látogató emberek igényeinek megfelelő weboldal biztosítása.

A SEO (Search Engine Optimization)  / keresőoptimalzálás nagyon szerteágazó terület, rengeteg részletet figyelembe kell lenni, ha előkelő pozícióban szeretnénk látni a weblapunkat. A keresőoptimalizálást lépésről lépésre érdemes végrehajtani, legalább 50-60 paramétert érdemes figyelembe venni egy weboldal kapcsán.
Hosszú keresés után sem találtunk olyan elemző eszközt, vagy dokumentációt, amely teljes elemzést végez egy veboldalról, talán nem is lehetséges.
Amennyiben saját weboldalunkat szeretnénk optimalizálni, érdemes több eszközt bevetni, többhelyről összegyűjteni az információkat.

Vannak oldalak, amelyek jól szerkesztett dokuementumot, listát adnak a weboldal tartalmával kapcsolatban, de egyetlen szóval sem említi a mobil verzió fontosságát.

A mobil verzió jelentősége 2014-ben vált igazán fontossá, ennek súlyát a Google saját dokumentumában is láthatjuk
A mobil verzió támogatásának ellenőrzéséhez jó eszköz a https://validator.w3.org/mobile/ oldal.
Egy izgalmas területe a keresőoptimalizálásnak a strukturált adatok (rich snippets)   kezelése, ahol a tartalomhoz kapcsolódó mezőket a html kódba elhelyezve a böngészőket “segítjük” a weboldalon található tartalmak értelmezésében.
Az előzőekben felsorolt optimalizációt segítő eszközök egyike sem tesz említést a szerver környezetről, ami a weboldalt kiszolgálja. Egyik kedvenc weboldal ellenőrző eszközöm a http://seoceros.com/ ami ugyan ellenőrzi a szerver válaszidőt és a cache header-ek meglétét, de konkrét tanácsokkal, javaslatokkal nem szolgál.


Hiánypótlásként cikksorozat indult, a kapcsolódó cikkek itt érhetők el: http://linuxadm.hu/tag/Keresooptimalizalas

Amennyiben weboldal elemzésre, segítségre van szükség, lépjen velünk kapcsolatba és egy ingyenes weboldal elemzést készítünk önnek mindendéle kötelezettség nélkül.

Új hozzászólás: